Z dumą informujemy, że nasi uczniowie Technikum Obsługi
Turystycznej oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z ogromnym
sukcesem zakończyli egzaminy zawodowe w sesji zimowej 2019.
W sesji styczeń – luty 2019 r. do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe przystąpili uczniowie klas:
III TŻiUG w kwalifikacji T.6. „Sporządzanie potraw i napojów” ze
zdawalnością 100%. Najwyższy wynik osiągnął Piotr Tański – zdobył 95,5%
punktów możliwych do uzyskania.
IV TOT • kwalifikacja T.14. „Prowadzenie informacji turystycznej
oraz sprzedaż usług turystycznych” ze zdawalnością 93%. Najwyższy wynik
osiągnęła Wioleta Nidzgorska – zdobyła 90% punktów możliwych do
uzyskania.
Przypominamy, że uczeń aby zdać egzamin potwierdzający kwalifikacje w
zawodzie, musi uzyskać z części pisemnej – co najmniej 50% punktów oraz
z części praktycznej – co najmniej 75% punktów możliwych do uzyskania.
Dla uczniów klasy IV TOT był to już ostatni egzamin potwierdzający
kwalifikacje w zawodzie technik obsługi turystycznej. Po ukończeniu
szkoły wszyscy, którzy zdali dwie kwalifikacje, otrzymają dyplomy z
tytułem zawodowym. Przed klasą III TŻiUG natomiast kolejne zmagania
egzaminacyjne.
Do egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodowe uczniów przygotowywali Pan Patryk Szwejkowski oraz Pani Monika Kłodowska.
Wszystkim uczniom i nauczycielom przygotowującym do w/w egzaminów
serdecznie gratulujemy i życzymy klasie IV TOT takich samych wyników na
egzaminie maturalnym, a klasie III TŻiUG powtórzenia sukcesu na
kolejnych egzaminach potwierdzających kwalifikacje zawodowe.
Patryk Szwejkowski
Monika Kłodowska